• Home
  • Nieuws
  • 24-uursknip Griftdijk: kan het ook anders?

24-uursknip Griftdijk: kan het ook anders?

Geplaatst op      Leestijd: 1.5 minuut
24-uursknip Griftdijk: kan het ook anders?

Al maanden komen bewoners van Lent, Nijmegen-Noord en Oosterhout bij ons aankloppen met vragen over de spitsknip op de Griftdijk. Nu zij te horen hebben gekregen dat per 1 november deze verkeersknip permanent 24 uur per dag geldt, hebben ze vragen.

Dat snapt Stadspartij Nijmegen erg goed. Daarom stelden we afgelopen maand deze vragen ook aan het college. Daarnaast hebben we het onderwerp afgelopen woensdag op de politieke agenda gezet samen met CDA, SP, ODV en de VVD.

Natuurlijk zien we ook dat veel mensen juist blij zijn met de aanstaande 24-uursknip, omdat de Griftdijk zo veiliger wordt voor kinderen die naar school gaan en ouderen die veilig willen oversteken. Als Stadspartij benadrukken we ook dat we niet tegen de knip zijn, maar dat we ook kijken naar de vragen van de mensen die het minder zien zitten of het een te grote stap vinden om in één keer over te stappen van een spitsknip naar een 24-uursknip.

Voor een deel van de omwonenden voelt het als een vreemde keuze die de boel alleen maar dicht gaat zetten. Want hoe zit het dan met de omliggende straten die misschien als sluiproutes gebruikt gaan worden? Is er wel genoeg autoruimte voor alle nieuwe inwoners? En hoe zit het met de luchtvervuiling en veiligheid van die andere straten?

Fractielid Eric Bender en fractievolger Sem Jetten willen kijken of het mogelijk is om éérst de spitsknip met een paar uur uit te breiden, om te zien wat er dan gebeurt met de omliggende straten. En of dit ook al een voordeel biedt voor de Griftdijk.

Om zo stap voor stap te kunnen bekijken of de verkeersdruk niet verplaatst wordt in plaats van opgelost. En om in de praktijk te kijken of een 24-uursknip inderdaad het beste werkt.

Over de knip worden nog moties ingediend. Houd onze website en socials in de gaten voor meer informatie.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
Inschrijven



Word lid