De vijf van… Jean Paul Broeren

Geplaatst op      Leestijd: 3 minuten
De vijf van… Jean Paul Broeren

We zijn alweer meer dan twee jaar onderweg. Twee jaar geleden bleken we na de verkiezingen opeens 7 zetels te hebben. Daar konden we twee wethouders en twee fractievolgers aan toe voegen. Inmiddels zijn we letterlijk figuurlijk gegroeid.

We hebben er een fractievolger bij, we hebben er bestuursleden bij. En al twee jaar mogen we in volle vaart vooruit mooie dingen doen voor onze stad. En dat vieren we door al die dingen eens op een rijtje te zetten.

Deze maand vertelt onze wethouder Jean Paul Broeren wat zijn top 5 is. Jean Paul maakt met de portefeuilles sport, accommodaties, wijken, participatie, openbare ruimtes, dierenwelzijn en faciliteiten Nijmegen een beetje mooier.

Hoewel hij het moeilijk vindt om te kiezen, hier toch 5 zaken waar hij het meest trots op is.
  1. Hondenbelasting afgeschaft
"Een van de dingen waar ik, ook als lid van de Stadspartij, trots op ben is het afschaffen van de hondenbelasting in Nijmegen. Dat gebeurde vrij snel nadat wij waren verkozen. Nog steeds blij mee!"
  1. Nijmegen Speelstad
"In 2023 waren we genomineerd als speelstad van het jaar. We zijn het helaas niet geworden, maar zijn in de top 3 beland. In Nijmegen is spelen belangrijk en vinden we het ook belangrijk dat er genoeg speeltuinen en plekken zijn waar kinderen veilig hun gang kunnen gaan. Op dit moment zijn we bezig met het vernieuwen van een aantal speeltuinen. En kijken we bijvoorbeeld ook naar zwembadjes in wijken en hoe die te verbeteren. Zodat er veilig in gespeeld kan blijven worden én ze straks in de zomer verkoeling bieden voor iedereen."
  1. Sport in de spotlight
"Als wethouder sport vind ik het mooi om te zien dat er zo veel gebeurt aan sport in Nijmegen. Denk daarbij aan een Nimma Sportzomer die goed is verlopen, maar ook aan alle sportfaciliteiten die erbij zijn gekomen. Denk aan de pumptracks bij Waalhalla en in Lindenholt, het basketbalveld in Zwanenveld, het gras van Kraaijenhoff dat eindelijk vervangen kan worden. Of wat dacht je van de oplichtende ledvloer van de gymzaal in Dukenburg. En last but not least, ben ik er ook trots op dat ik Triavium open heb kunnen houden. Dat ze een ijsmachine hebben die werkt, maar dat je er nu ook in de zomer kunt inline skaten."
  1. Graffiti
"Waar ik ook zeker trots op ben, is de aanpak van graffiti in de stad. Het wordt nu vaker weggehaald. Ik ga binnenkort ook in gesprek met fans van NEC. Omdat toch wel veel graffiti in de stad aan onze mooie club gewijd is. Eens kijken wat we met zijn allen kunnen doen om de muren of schoon te houden of ervoor zorgen dat er street-art op komt."
  1. Aanwezig in de stad
"Ik ben heel blij dat ik ook als wethouder gewoon aanwezig kan zijn in de stad en in de wijken. Dat ik mijn spreekuur kan houden, op de koffie kan of dat ik zelf eens een bardienst draai bij een sportclub. Ik vind het leuk om met de mensen in gesprek te gaan over wat er bij hen nou echt speelt. En het is nog mooier als ik er dan ook nog iets mee kan doen."

Toekomstmuziek
Ook voor de aankomende twee jaar heeft Jean Paul al veel plannen. Het belangrijkste punt vindt hij nu het oplossen van het vuilnisprobleem in de stad. ,,Ik ben in gesprek met DAR over verschillende oplossingen. En hoop daarnaast de hele stad te betrekken, we moeten de stad immers samen schoon houden."

Daarnaast is hij bezig met het naar een volgend level tillen van participatie in verschillende wijken. ,,Dat gaat dan vooral over het inrichten van die wijken. We hebben nu een soort knip en plak-blad gemaakt voor Brakkenstein, zodat bewoners daarop kunnen aangeven hoe zij het liefst willen dat hun straat eruit komt te zien. Dat wil ik ook voor wijken als Zwanenveld en Neerbosch-Oost."
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
Inschrijven



Doneer
Doneer
X
Verder
<
Verder
<
Verder

Je wordt doorgestuurd
naar de betaalpagina
van jouw keuze.