• Home
  • Nieuws
  • Keizer Karelplein versmallen: nergens voor nodig

Keizer Karelplein versmallen: nergens voor nodig

Geplaatst op      Leestijd: 1 minuut
Keizer Karelplein versmallen: nergens voor nodig

Nijmegen gaat de komende 15 jaar flink bouwen aan een veel mooier Stationsgebied voor Nijmegen. Dan wordt het weer een station om trots op te zijn en waar het fijn thuiskomen is. Nabij het station komen er 2000 woningen bij en veel ruimte voor nieuwe bedrijvigheid en ontmoetingsfuncties.

Daarom presenteerde het college onlangs een Gebiedsvisie Stationsdistrict. Daarin staan toekomstbeelden over hoe het zou kunnen worden. Er staat ook een voornemen in om de singels en het Keizer Karelplein weer meer de allure terug te geven die ze ooit hadden. Stadspartij Nijmegen kent de oude beelden. De singels waren vroeger prachtige stadsentrees met statig groen aan weerszijden. Die allure willen wij dan ook zeker terug zien.

Het college opperde ook het idee om de trottoirs en fietspaden langs het Keizer Karelplein in meer groen aan te leggen. Mogelijk zou dan de rijbaan op het Keizer Karelplein smaller worden. Stadspartij Nijmegen vindt het versmallen van het verkeersplein een onnodig idee. Want dit verkeershart van de stad moet natuurlijk goed blijven doorstromen. Bij meer files en opstoppingen is niemand gebaat.

Daarom roepen wij in de gemeenteraad op om het Keizer Karelplein niet te versmallen. Maar aan de randen kunnen wel veel mooiere voetpaden en fietsroutes komen. De voortuinen van de gebouwen aan het plein zijn nu vaak onbenut en bieden hooguit wat gras, waar niemand op zit, of wat rommelige hoekjes waar troep en verloederde fietsen zich ophopen. Daar ligt genoeg ruimte om te weer ruimte te vinden voor voetganger, die prachtig kan wandelen door een parkachtig gebied. Net zo mooi als dat het vroeger was. maar dan toekomstbestendig.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
Inschrijven



Word lid