• Home
  • Nieuws
  • Ontmoet onze nieuwe fractievolger: Marco van den Berg

Ontmoet onze nieuwe fractievolger: Marco van den Berg

Geplaatst op      Leestijd: 2.5 minuut
Ontmoet onze nieuwe fractievolger: Marco van den Berg

Sinds woensdag 9 oktober hebben we er een nieuwe fractievolger bij: Marco van den Berg. Marco is niet nieuw in de politiek, maar heeft in het Land van Cuijk ook in de gemeenteraad gezeten. Nadat hij verhuisde naar Nijmegen, wilde hij zich ook hier inzetten voor de lokale politiek.

Wij zijn vereerd dat hij bij ons aan kwam kloppen, en heten hem nu van harte welkom. Weten wie Marco is? Hieronder vertelt hij iets meer over zichzelf.

Kun je iets meer over jezelf vertellen?
Hallo. Ik ben Marco. Na jaren heerlijk in het buitengebied van Boxmeer te hebben gewoon keer ik terug naar Nijmegen. Samen met mijn gezin naar de rand van Neerbosch. We gaan naar een prachtige locatie waar we onze praktijk (GGZ) kunnen uitbreiden.
Ik ben al ruim 15 jaar actief in de lokale politiek (in september moest ik stoppen als Raadslid voor de fractie Team Lokaal in het Land van Cuijk – vanwege de verhuizing). Politiek doe ik het liefst voor een onafhankelijke partij. Gewoon pragmatisch met iedereen zaken kunnen doen, los van landelijke dogma's en dan kiezen voor wat het beste is voor de mensen in je regio of stad.

Ik heb best veel gesport, maar leeftijd en gewicht hebben me toch wel wat ingehaald, dus dat doen we al een stuk minder tegenwoordig.

Verder ben ik vrijwilliger voor het museum Overloon waar ik rondleidingen geef en meehelp met evenementen. In het dagelijkse leven ben ik schoolleider (middelbare school).
Ik ben veel te vinden in het theater (cabaret) – maar dan wel om te kijken ????.
En hobby's…tsja…voor een bordspel of leuke computergame ben ik ook nog wel te porren.
Ook voor een muziek evenement maak ik nog altijd wel tijd. Bij voorkeur iets met Bluesrock.

Waarom koos je voor de Stadspartij?
Dit was voor mij de enige echt onafhankelijke partij in Nijmegen. Het programma en de standpunten zijn gewoon realistisch en pragmatisch. Het is gewoon DE partij voor iedereen die niet vastgeroest zit in landelijke standpunten en het beste wil voor zijn stad of wijk.

In het Land van Cuijk heb je ook in de politiek gezeten, welke ervaringen neem je mee naar Nijmegen?
De belangrijkste ervaring die ik meeneem, is dat als je de politiek in harmonie met elkaar doet, en ruimte maakt voor het minderheidsstandpunt, je tot de beste compromissen komt. Soms hard op de inhoud, maar nooit hard op de persoon.
Verder had ik daar ook een kartrekkende rol bij het opstellen van een raadsprogramma, en heb ik ruime ervaring met zowel het werken vanuit een coalitie als vanuit een oppositie.

Welke onderwerpen binnen het gemeentewerk spreken jou het meest aan en waarom?
Dan kom ik toch wel een beetje uit bij de portefeuilles die ik in het Land van Cuijk ook had. Onderwijs, toerisme, energie, milieu en het sociale domein.

Waar wil jij je hard voor maken binnen de Stadspartij?
Dat de Stadspartij de partij blijft waar niemand omheen kan. Gewoon door de goede standpunten en het programma en de bereidheid om met iedereen samen te werken in het belang van Nijmegen en de mensen die er wonen. De brug tussen links en rechts, tussen conservatief en progressief – maar dan wel pragmatisch en realistisch.
Schrijf in voor onze nieuwsbrief en we informeren je periodiek.
Inschrijven



Word lid